Rendezvények

Az elmúlt húsz évben több száz rendezvény megvalósításában vettem részt előadóként, alkotóként vagy szervezőként. Ma már szakmai életemben a színházi és tréneri tevékenységeim dominálnak, ám értékes rendezvény felkéréseknek mindig örömmel teszek eleget.

Alkotó-előadóként például szóló jeleneteket készítek adott témára, kiállítási tárgyakat elevenítek meg mozgáskompozícióban (pl. Tánc az is), vagy dolgozom más tematikus inspirációra.

Koreográfusként szívesen teremtek egyedi látványvilágot a legkülönbözőbb rendezvény szereplők mozgatásával; legyen szó táncosokról, színészekről, artistákról, egy divatbemutató modelljeiről, hostessekről, animátorokról… Mozgásos előképzettséggel csak kis mértékben, vagy egyáltalán nem rendelkező résztvevők rendezésénél elsősorban gesztusszínházi eszköztáramból dolgozom, amely kitűnően működtethető laikusokkal is. (Egyik munkahelyi csapatépítő tréningemen például mini színházi produkciókat tudunk létrehozni ezzel a technikával 1-2 nap leforgása alatt).

Trénerként sokféle rendezvényen megfordulok tematikus, az adott körülménynek, korosztálynak, létszámnak és célkitűzésnek megfelelő programokkal. Ezek skálája igen széles: az „általános jókedv csináló” drámapedagógiai vagy csapatépítő játékoktól a specifikus célkitűzésű (kommunikáció, együttműködés, bizalomépítés, kreativitás fejlesztése, önismeret…) vagy eszköztárú ( színész-, mozgás-, pantomim-, gesztustréning) foglalkozásokig – szükség szerint.

Mozgásrendezőként mindig érdekelt „életet lehelni élettelen dolgokba”. E területen kevés lehetőségem volt még dolgozni, de annál nagyobb élményt jelentett a puszta tervezgetés, ötletelés is – példának okáért egy mezőgazdasági kiállítás munkagépeinek „táncát” koreografálni. Minden, ami mozoghat; gépek, fények, vagy egy zenés szökőkút vízi tüneményei, felébreszti a magamfajta alkotó fantáziáját.