Aki elindult

AKI ELINDULT
kétfelvonásos mozgáskompozíció a New Generation Pantomim Formáció tízéves jubileuma alkalmából

Időtartam: 2 x 60 perc.
Író-rendező-művészeti vezető: Karsai Veronika
Előadók: Karsai Veronika, Karsai J. András, Mimage Pantomim Színház, New Generation Pantomim Formáció
Narrátor: Dankovics Noémi

„Volt egy gyermek, aki elindult naponta / S amit először meglátott azzá lett ő maga is, / S az a valami a gyermek része lett azon a napon át vagy a nap egy részén át / Vagy sok éven át vagy évek elnyúló láncolatán át…” (Walt Withman)

Az Aki elindult az egyszeri gyermek életének elképzelt pillanatait mutatja lírában, drámában, látványban, gegekben, fergeteges humorú jelenetekben szavak nélkül elbeszélve; mindig változó főhőssel, visszatérő és másként visszaköszönő alapfigurákkal. Egyfajta „best of” összeállítás, amely visszatekint, ugyanakkor előre is mutat: a New Generation Pantomim Formáció tízéves jubileuma a Mimage Pantomim Színház létrejöttét is ünnepli. Mert lábra tudott állni végre a gyermek, mert elindultak az új generáció tagjai.

Az előadásban az együttes történetének meghatározó minidarabjai, kizárólag Karsai Veronika és Karsai J. András újragondolt rendezései kaptak helyet. Azok, amelyek „részei lettek a gyermeknek”, a New Generation Pantomim Formációnak az elmúlt tíz évben.

Többek között születik zászló, mert mindig szükség van „együtt mozduló, együtt lélegző napokra”; valaki tükörbe néz, s megpillantja „ismeretlen önmagáit”; más körbeutazza a földet 14 perc 38 másodperc alatt, és Willy Fogg most sem megy vele; a megszemélyesített pólók és gatyák pedig ezúttal sem kerülhetik el a mosógépet.

Ebben az előadásban játszik először együtt a > New Generation Pantomim Formációval a művészeti vezető, Karsai Veronika, és bemutatkozik a Mimage Pantomim Színház is. Veronika egy Ciprust bejárt, itthon még ismeretlen szóló kompozícióval (Tánc az is… – nőalakok földön, égen) ajándékozza meg tanítványait és a nézőket egy kiállítás tárgyait megelevenítve; a Mimage művészei pedig Mint a moziban című nagysikerű, szórakoztató „kis filmtörténetükkel” jelentkeznek, ahol példának okáért a Sikolyban szerepet kap Chaplin, dalra fakad Az ötödik elem Dívája, a James Bond üldözte hős pedig Pókemberré változik.

Bemutató: 2010. március 28., Budapest, Merlin Színház

 

Szereplők

Karsai Veronika és Karsai J. András

Mimage Pantomim Színház:
Bogdán Márk, Czanik Dorottya, Gál Noémi Andrea, Gregorics Ádám, Répászky Miklós Dániel, Takács Gergő, Tatai Veronika

New Generation Pantomim Formáció:
Anga-Kis Eszter, Antal-Bacsó Borbála, Eichner Hanna, Gábor Sára, Huszka Bíborka, Kollet Gerda, Kurucz Imola, Laczkó Bendegúz, Lázár Tamás, Lóránt Viktória, Lotfi Szófia, Mészáros Mátyás, Németh Dóra, Németh Viktória, Tóth Bernadett, Vekerdi Mária, Zalán Sarolta

Narrátor: Dankovics Noémi

 

Az előadásban szereplő jelenetek, minidarabok

EGY ZÁSZLÓ SZÜLETÉSE

TÁNC AZ IS… – nőalakok földön, égen

TÜKÖR

MINT A MOZIBAN

A RUHA TESZI

14 PERC 38 MÁSODPERC ALATT A FÖLD KÖRÜL WILLY FOGG NÉLKÜL

Aki elindult - videó ajánló
« 1 A 17 »

 

Közönséglap

 

Kritika