14 perc 38 másodperc

14 PERC 38 MÁSODPERC ALATT A
FÖLD KÖRÜL WILLY FOGG NÉLKÜL

fergeteges pantomimes útifilm

Időtartam: 15 perc
Író-rendező: Karsai Veronika
Előadók:

  • Mimage Pantomim Színház (professzionális változat)
  • New Generation Pantomim Formáció (ifjúsági változat)

„Utazni jó. Számos minden mindenütt. Élmények. Hatások. Meg látnivalók is. Utazni jó. 14 perc 29 másodperc alatt. A föld körül… belül. Willy Fogg nélkül.”

Így látja ezt hősünk, aki adott idő alatt körbeutazza a földet, sőt, és Willy Fogg nem utazik vele. Útra kel, s kalandjainak a repülőtéri indulástól a fényképalbum nézegetéséig tanúja lehet a néző. Látványos mozgás-koreográfiák, kitűnő zenék és, ha a lehetőség adott, fények repítenek bennünket Thaiföldről Alaszkába, Egyiptomból a Marsra, s Japán érintésével néhány másodpercre beugrunk többek között Londonba, Párizsba, Velencébe vagy New Yorkba. Magyarországot is megvizsgáljuk a turista szemével, némi öniróniával fűszerezve a mindvégig fergeteges humort. Végezetül egy bakiparádéban ismét fölidézzük, merre is jártunk, hol mit láttunk. Keverednek az emlékek, lassítottá lesznek bizonyos momentumok, s ütemessé mások.

Egy azonban biztos lesz a végére – erről tanúskodik a jelenetzáró „fényképen” fáradtan mosolygó játszók arca, s a nézők tapsa és kiáltozásai is rendre: utazni jó. A pantomim világába is

Bemutató (első, rövid változat): 2002. október, Budapest, Hemingway Restaurant, a Tensi Holiday Kft. sajtótájékoztatója

Bemutató (harmadik, jelenlegi kompozíció): 2008. január, Budapest, Madách Színház

Around the World - video-trailer
« 1 A 14 »